2014

December 12, 2014

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa


Giveaway 

(KLIK BANNER UNTUK JOIN)
As salam, jom semua join segmen terbaru nie. Sama-sama kita menyokong kawan-kawan blogger kita errr.  Banyak hadiah menarik ditawarkan. Tarikh tutup seperti pembaca tengok errr. 30/12/2014. Take note tu dont forget okk! Semoga berjaya semua. Bye2. 

Rakan Tag:

December 9, 2014

iniblogke 600 bloglist



http://iniblogke.blogspot.com/2014/12/iniblogke-600-bloglist.html


(KLIK BANNER UNTUK JOIN)




As salam, MrPingu harap semua sihat-sihat hendaknya disamping keluarga tersayang. Hati-hati sekarang musim banjir jangan main banjir ok! ^^ Jadi hari ini tanpa membuang masa jom kita join segmen bloglist + blogwalking bersama osman. Selamat blogwalking dan semoga berjaya semua. MrPingu doakan semua pembaca panjang umur dan murah rezeki. bye2 .. =)

December 3, 2014

Berbelanja di SWEETMUSLIMAH


http://www.sweetmuslimah.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=1413

(KLIK BANNER UNTUK SHOPPING)
 
As salam, semua selamat petang semoga sihat hendaknya disamping yang tersayang. Petang yang indah dan permai ini hujan renyai-renyai. Apa kata kita berbelanja sedikit di sweetmuslimah.com. Pelbagai jubah, baju muslimah untuk dewasa dan kanak-kanak juga ada. Jadi apa tunggu lagi jom berbelanja sempena Tahun Baru 2015.


Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha





Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua.

Sempena cuti sekolah yang masih berlangsung ni, cikgu nak lancarkan segmen ringkas dari blog simple cikgu ni. Harap dapat sambutan. Tujuan utama cikgu anjurkan nak rapatkan ukhuwah dan tambah kenalan di alam maya. Dalam masa yang sama bole kongsi maklumat dan info.

http://cikgufarha.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-farha.html

Syarat simple je:-
1. Follow blog cikgu (boleh tengok side bar) - tak paksa pon hehe
2. Buat tajuk "Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha"
3. Tinggalkan url entry kat entry ini jugak

Copy coding yang disediakan.


November 30, 2014

Kerja KOSONG TERBARU (Update FEB)


Kerja KOSONG TERBARU

As Salam, semua kepada yang sedang mencari pekerjaan anda berada ditempat yang betul! Tahniah. ^^ Disini MrPingu akan menghimpunkan koleksi laman web yang memberi anda peluang pekerjaan tidak kira disektor swasta mahupun kerajaan. Jadi semoga anda mendapat pekerjaan yang diinginkan insyAllah. Teruskan membaca untuk mengetahui maklumat selanjutnya.

 Antara laman web yang memberi peluang pekerjaan kepada anda:
  1. Mau Kerja
  2. Jobs Malaysia 
  3. Mudah.MY
  4. JobStreet
  5. OhJob 
  6. Ejawatankosong   

Jadi semoga berjaya semua. Jika anda ada web sebarang web yang ingin dikongsi untuk mencari pekerjaan boleh di kongsi diruangan komen. Terima kasih. (^^)

November 21, 2014

Templates Blog Baru


wallpaper animasi bergerak

As salam, semua maaf MrPingu sibuk sikit kerja. Tu yang post banyak pasal Giveaway! So maaf errr. MrPingu akan cuba untuk post-post terbaru lagi power ok just wait. Jadi untuk menyambut tahun baru blog perlu la berubah wajah yee haha. Templates blog MrPingu telah kemaskini agar pembaca dapat membaca, mendalami, memahami, dan etc dengan lebih berkesan.

Jadi anda semua pembaca bleh komen dikotak komen kat bawah jika ada apa2 penambah baikkan atau masalah tentang template baru ini bukan apa untuk pembaca jugakkan. Takot loading page berat ada yang megamuk "lahabau, sial lah, mangkuk btol, dan lain2 haha. Jadi pembaca untuk post ini pleaseee pembaca bagi komen tentang template blog ini berat ke, ada error ke? Tengah loading page laptop meletup ke? 0_o ..WTF haha..

Jadi selamat bersegmen tidak lupe juga anda boleh tinggalkan link blog dekat kotak komen atau busuk.shoutbox kerana MrPingu akan klik ads. "I Believe If We Do For Love Money Come Anyway".

Bye Gudluck all .. Happy New Year. "When you Grow Up Dont Forget How Hard You Try To Move Forward"

Kredit Gambar 

November 15, 2014

SEGMEN BLOGWALKING by Sakura



Assalamualaikum :)


Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU

Syarat dia terlalu simple.

 Follow blog sakura :)
 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.
 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)
 Dah boleh start blogwalking.
 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 


So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.



Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad

November 12, 2014

Segmen : Blogwalking by Syahirah Valiant #1



(KLIK BANNER UNTUK JOIN)

As Salam, hai semua pembaca blog yang tak seberapa nie! Pertama sekali MrPingu ingin minta maaf sebab dah lama tidak update blog dengan info-info terkini. Semua sebab MrPingu baru start keje kerana "No Job No Online". haha.. Harap pembaca faham.

Tanpa membuang masa jom kita terjah segmen girl cute cantik sesangat kat atas nie. Chop jangan gatal tackle ok!! Promise me first! haha. (just joke). Gud luck all.

"Sometime Relationship Start From One Words" ~ ^^

November 9, 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COT COM



Assalamualaikum...




Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang) 
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COT COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-



3- Follow blog penaja( wajib) :-

June ,  Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi  , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika  ada)

@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-

Junainah   ,  Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini 

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..

October 16, 2014

Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House



(KLIK BANNER UNTUK JOIN)

Assalamualaikum. Akhamdulillah masih bernafas lagi. Ok tanpa membuang masa MrPingu ada sedikit giveaway yang dianjurkan oleh TengkuButang selamat join semua.

Expired: 30.10.2014

Hadiah yang ditawarkan:
  1. Jam Hiasan
  2. Coklat Daim
  3. Bawal Cantum
  4. Bawal Channel
  5. Bawal Rose Ayu
  6. Keychain
Gud Luck.

October 12, 2014

September 26, 2014

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar



Assalamualaikum ok tanpa banyak cakap nie last giveaway untuk hari ini!! antara hadiah yang ditawarkan sanagt banyak. Jom tengok adiah.

  1. topup rm5 (2 pemenang)  
  2. topup rm10 (2 pemenang)
  3. topup rm 5 (enam pemenang) 
  4. sehelai blouse
  5. topup rm5 (4 pemenang) 
  6. tudung ala fareeda (1 pemenang)
  7. sehelai dress (1 pemenang ) 
  8. topup rm 10 (1x) 
  9. topup rm 5 (1x)
  10. 1 pewangi kereta 
  11. 1 tudung bawal ruffle 
  12. keychain  (2x) 
  13. topup rm 10 (2x) 
  14. 2x sample perfume grade 5A (2-5ml)
  15. 5x diskaun voucher pembelian Rexylla
  16. 2x topup rm10
  17. usb card reader
  18. cash RM50
Berkenan jom join KLIK SINI .

Giveaway 2014 Mialiana.com





Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

September 25, 2014

September 23, 2014

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM






Assalamualaikum w.b.t.

Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



September 11, 2014

JOM COMPRESS IMAGE, PHOTO, GIF, DAN LAIN-LAIN


JOM COMPRESS IMAGE, PHOTO, GIF, DAN LAIN-LAIN

Assalamualaikum wbt kita tinggalkan sekejap pasal giveaway ye. Malam ini pelitasiang ingin kongsikan dengan anda satu cara atau kaedah untuk memampatkan atau mengecilkan saiz image agar senang dikongsi atau diupload di laman sesawang. Jangan risau ianya percuma dan senang. Jom layan .^^

September 9, 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014. 

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang. 

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014  hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim 
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 2 
Topup RM5 x 2 
Header Blog x 2 
Watermark x 5 
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2 

September 6, 2014

July 21, 2014

July 20, 2014

Al-Fatihah #MH17


MH17

MH17 in Memory. PelitaSiang percaya ramai yang sudah tahu akan kejadian ini sama-samalah kita sedekahkan al-fatihah buat yang telah meninggal dalam kemalagan tersebut.Tapi punca masih lagi menjadi tanda tanya, ditembak dengan sengaja atau dirancang? Wallahu a'lam. PelitaSiang mohon maaf kerana tidak dapat menyiarkan gambar-gambar kejadian tersebut kerana tidak sampai hati kerana ia sangat mengaibkan pihak mangsa. 

July 14, 2014

Aplikasi Terbaik Setelah Root 2015


Greenify 2015

Assalamualaikum kepada semua pembaca PelitaSiangBlog selamat berpuasa diucapkan kepada yang beragama islam diseluruh dunia. Hari yang indah ini pelitasiang ingin berkongsi dengan anda satu aplikasi yang wajib ada pada setiap smartphone android yang telah diroot. Sebelum terlupa setakat hari ini aplikasi ini sesuai untuk android 4.0 keatas

June 20, 2014

ROM STOCK KERNEL TERBAIK UNTUK SE LIVE 2015


lww

Assalamualaikum wbt.Hari ini PelitaSiang ingin berkongsi dengan anda tentang rom terbaik untuk se live stabil, smooth, no lag, dan banyak lagi. PelitaSiang telah mencuba rom ini dan ianya terbukti sangat stabil serta free ram yang banyak antara 200MB keatas. Tanpa membuang masa dibawah PelitaSiang akan ajarkan cara install step by step ringkas dan padat.Jom layan !!

June 19, 2014

Koleksi Widget Untuk Blog 2014


Koleksi Widget Untuk Blog 2014

Assalamualaikum semua . Hari yang indah ini MrPingu ingin berikan sedikit senarai lawan web yang menyediakan perkhidmatan widget. Ini adalah antara yang terbaik MrPingu ambil harap pembaca suka la eerrr.. haha ..^^ Blog laju tanpa macam kurang je ? Jangan risau kat bawah ni MrPingu bagi senarai web yang sediakan widget memang cute la .. hee ..=)


June 15, 2014

Watak Dan Suara Dalam DOTA 2 Games


Watak Dan Suara Dalam DOTA 2 Games

Assalamualaikum wbt. Selamat pagi semua. Hari ini Mr.Pingu ingin berkongsi dengan anda tentang suara dalam watak DOTA 2 Games. Mungkin ramai yang telah bermain games ini tetapi anda tahukan suara yang digunakan oleh watak-watak dalam DOTA 2? Tidak Tahu? Jom layan !! First layan trailer dulu !! 

P/S : Untuk pengetahuan anda games ini boleh dimain online secara percuma dengan syarat anda download "STEAM" di website DOTA 2. Create akaun dan "DOWNLOAD" Dota 2 didalam STEAM yang anda install mudah bukan? 


Dah abih layan trailer ? Jom layan suara watak dalam DOTA 2 Games. Hahah mesti anda terpesona. Hahh dah tertarik ? Tungu apa lagi cepat-cepat download games tersebut di STEAM ! Dan anda boleh berlawan diseluruh dunia. ha2 .. ^^

P/S: Tahukah anda Malaysia juga telah meyertai Dota 2 Championship tak silap Tahun 2013/2012 macam tu la . Tahu berapa hadiah dia ? 6million!! Crazy ? Yes !! ha2 .. So ready to go crazy zasssss .. Layan !!



Ok habis sudah Trailer dan Suara watak so tunggu apa lagi ? Nak kena ajar gak ke ?? haha.. Selamat meluangkan masa lapang. kih2  .. Terima kasih. ^^

Artikal Menarik : http://bit.ly/1n27Zow 

May 30, 2014

Jom Layan MOVIES HD


Jom Layan Movie HD

Assalamualaikum semua . Hari Jumaat yang indah ini MP ingin berkongsi dengan pembaca semua tentang satu laman web yang ringkas, mudah, percuma, no registration NEED, dan paling penting it TRUE HD !! Fuhhh kat kampung MP hujan time nie memang tepat pada masanya untuk layan movie hahaha. 

Tanpa membuang masa dan tenanga yang tak berkesudahan MP sertakan link kat bawah ye. Selamat menonton semua. Solat jangan lupa okk .. ^_^

Website 

May 29, 2014

May 26, 2014

DRIVER UPDATE FREE 2014


Driver Update Free 2014

Assalamualaikum wbt, maaf lama tidak post artikal Mr.Pingu sibuk sikit maklom la baru tamatkan pembelajaran. Terus kepada tajuk kita saya ingin memperkenalkan satu software yang sangat senang dan mudah digunakan. For what ?? Ok software ini untuk anda update driver pc anda hanya dengan satu click sahaja.

P/S: Jangan risau software ini akan update driver yang telah melepasi Microsoft Test WHQL!!

Driver Update Free 2014


Tanpa membuang masa Mr.Pingu akan tunjukkan sedikit screen shot jom layan. Link download akan diberikan dibawah. 

Driver Free Update 2014


Software ini sesuai : windows xp/vista/7/8