27 Mei 2012

"WOT" Lindungi Keselamatan Anda Di InternetAssalamualaikum wbt..Firstly, let me to intro (waduh speaking plak Mr.Pingu nie hahahahha =) Ok2 macam biasa dan kebiasaanya. Hari nie kire leni la..Mr.Pingu nak nak gtw korang dengan satu extension(ad on) yang sangat hebat dan mendapat liputan yang menyeluruh di seluruh dunia. Kenapa?! Tgok pic kt bawah jumlah addon nie di donwload setiap saat : 
WOT(Web Of Trust ) menunjukkan anda laman web yang boleh dipercayai berdasarkan berjuta2 pengalaman pengguna di seluruh dunia untuk membantu anda sentiasa selamat melayari internet, membeli belah di internet, dan sebagainya.
Ciri-cirinya adalah :

  • warna icon  di penjuru laman web menyatakan kepada anda bahawa adakah web yang anda layari selamat, kurang selamat atau bahaya berdasarkan warna pada icon tersebut samada hijau, kuning, dan merah.
  • Anda juga boleh meninggalkan penilaian anda terhadap web tersebut untuk membantu pengguna lain melayari internet dengan selamat.
  • Ad on ini juga akan terus memberi amaran jika web yang anda layari merbahaya dan sebagainya.
  • Sumber-sumber yang boleh di percayai dari pihak ketiga menyediakan keselamatan teknikal
  • ia pantas, percuma dan mudah digunakan
  • Selain itu, ia juga menyediakan tool tambahan untuk sesebuah syarikat.
Cth: ranking yang diberikan oleh WOT kepada blog Mr.Pingu nie..ha3..jom2 layan..=)Cmner selamat xblog Mr.Pingu nie xcaye try la check sndiri..kih2..=P
Mr.Pingu juga sediakan video cara  add on nie berfungsi untuk korang untuk fahami dengan lebih detail.P/s: maklumat lanjut p web rasmi : 

Download
Semoga berguna..wslm =P

0 comments:

Catat Ulasan