19 Januari 2013

VPN FREE ~ WHO? "FOREVER FREE"



Assalamualaikum wbt. Hari ini Mr.Pingu ingin kongsikan dengan pembaca tentang "VPN FREE" yang sentiasa FREE, SAFE, dan PRIVATE. VPN ini Mr.Pingu telah gunakan dan terbukti sangat berkesan. Buktinya telah mendapat kepercayaan daripada VentureBeat , TechCocktail , TheHuffingtonPost , TechCrunch & PcWorld . Jadi apakah pandangan anda pula. Jom kita kaji dengan lebih mendalam dekat bawah nie. 

16 Januari 2013

Kata - kata



Assalamualaikum wbt semua .. Selamat malam semua .. hehe .. Ok untuk hari ini Mr.Pingu nak kongsikan dengan korang secebis kata - kata yang mungkin dapat meyedarkan diri saya dan kita semua selaku hamba Allah SWT yang selalu melakukan kesalahan tidak kira dalam sedar atau tidak . ~ بسم الله 

8 Januari 2013

Repair Windows7 Boot


Assalamualaikum wbt .. Hari ini Mr.Pingu nak kongsi dengan pembaca sedikit tip tentang windows 7 .. 1 tahun lepas kawan Mr.Pingu kasi la laptop untuk diformat tapi bila nak format tidak dapat masuk menu format windows ~~ Aiyooooo .. Beberapa hari pulak laptop sedara pon jadi camtu .. Lepas tu Mr.Pingu tanya la my sedara yang keje kat iwhizz fuhh baru jd .. Jadi ilmu yang Mr.Pingu dapat nie la nak kongsi dengan korang semua ok kat bawah layan ~~

Penyejuk Hati Untuk Malam Ini ~ Video



Assalamualaikum wbt .. Bersyukur kepada Allah SWT kerana hari dapat lagi kita melihat orang yang kita sayangi tidak kira keluarga, kawan-kawan, sepupu, sedara, atau orang yang kita cintai. Hari ini Mr.Pingu nak kongsi dengan korang sikit video yang paling cool la haha ..Yang dah tengok tu syukurla dan kepada yang belum apa lagi jom layan ~~ ^_^

2 Januari 2013

Cara Lindungi Thumdrive Dari Kerosakan


Assalamualaikum wbt .. SeLAMat Tahun Baru hehe .. Thanks to all readers for your support .. I believe my reader all over the world .. Ok untuk hari ini Mr.Pingu nak kongsi dengan pembaca semua tentang tips ringkas bagi mengurangkan risiko kerosakan pendrive, memory card, external hardisk, dan lain2 .. Caranya sangat mudah adik korang pon boleh buat .. kih2 .. ^_^
Jom ikut tutorial dibawah ~~