30 November 2014

Kerja KOSONG TERBARU (Update FEB)

Kerja KOSONG TERBARU

As Salam, semua kepada yang sedang mencari pekerjaan anda berada ditempat yang betul! Tahniah. ^^ Disini MrPingu akan menghimpunkan koleksi laman web yang memberi anda peluang pekerjaan tidak kira disektor swasta mahupun kerajaan. Jadi semoga anda mendapat pekerjaan yang diinginkan insyAllah. Teruskan membaca untuk mengetahui maklumat selanjutnya.

 Antara laman web yang memberi peluang pekerjaan kepada anda:
  1. Mau Kerja
  2. Jobs Malaysia 
  3. Mudah.MY
  4. JobStreet
  5. OhJob 
  6. Ejawatankosong   

Jadi semoga berjaya semua. Jika anda ada web sebarang web yang ingin dikongsi untuk mencari pekerjaan boleh di kongsi diruangan komen. Terima kasih. (^^)

21 November 2014

Templates Blog Baru

wallpaper animasi bergerak

As salam, semua maaf MrPingu sibuk sikit kerja. Tu yang post banyak pasal Giveaway! So maaf errr. MrPingu akan cuba untuk post-post terbaru lagi power ok just wait. Jadi untuk menyambut tahun baru blog perlu la berubah wajah yee haha. Templates blog MrPingu telah kemaskini agar pembaca dapat membaca, mendalami, memahami, dan etc dengan lebih berkesan.

Jadi anda semua pembaca bleh komen dikotak komen kat bawah jika ada apa2 penambah baikkan atau masalah tentang template baru ini bukan apa untuk pembaca jugakkan. Takot loading page berat ada yang megamuk "lahabau, sial lah, mangkuk btol, dan lain2 haha. Jadi pembaca untuk post ini pleaseee pembaca bagi komen tentang template blog ini berat ke, ada error ke? Tengah loading page laptop meletup ke? 0_o ..WTF haha..

Jadi selamat bersegmen tidak lupe juga anda boleh tinggalkan link blog dekat kotak komen atau busuk.shoutbox kerana MrPingu akan klik ads. "I Believe If We Do For Love Money Come Anyway".

Bye Gudluck all .. Happy New Year. "When you Grow Up Dont Forget How Hard You Try To Move Forward"

Kredit Gambar 
Posted in 

15 November 2014

Segmen : Blog Review By Parihh


(KLIK BANNER UNTUK JOIN)

As Salam, semua jom join blog review dari parihh errr. Huffff hujan sekarang nie sejuk btol la. ~~ (-_-)/ Haha.. Apa MrPingu merepek nie. blog review boleh tingkatkan rank anda and pageview auww xcaye tgok contoh kat bawah. 


SEGMEN BLOGWALKING by Sakura


Assalamualaikum :)


Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU

Syarat dia terlalu simple.

 Follow blog sakura :)
 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.
 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)
 Dah boleh start blogwalking.
 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 


So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.



Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad

12 November 2014

Segmen : Blogwalking by Syahirah Valiant #1


(KLIK BANNER UNTUK JOIN)

As Salam, hai semua pembaca blog yang tak seberapa nie! Pertama sekali MrPingu ingin minta maaf sebab dah lama tidak update blog dengan info-info terkini. Semua sebab MrPingu baru start keje kerana "No Job No Online". haha.. Harap pembaca faham.

Tanpa membuang masa jom kita terjah segmen girl cute cantik sesangat kat atas nie. Chop jangan gatal tackle ok!! Promise me first! haha. (just joke). Gud luck all.

"Sometime Relationship Start From One Words" ~ ^^

9 November 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COT COM


Assalamualaikum...




Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang) 
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COT COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-



3- Follow blog penaja( wajib) :-

June ,  Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi  , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika  ada)

@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-

Junainah   ,  Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini 

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..